10 menstruációs trükk, amit minden nőnek ismernie kellene

A menstruáció a legtöbb nő számára egy kínszenvedés, fejfájással, görcsökkel, puffadással, hangulatingadozással teli időszak, amit alig várunk, hogy elmúljon.

Ha te is szenvedsz a piros betűs napokon, az alábbi trükköket mindenképp érdemes elsajátítanod.

1.Kövesd a ciklust

Segítséget nyújthat az is, ha egy menstruációs alkalmazást telepítesz fel az okostelefonodra, mely segítségével mindig nyomonkövetheted pontosan a ciklusod. Ha iPhone-od van, választhatsz a Clue, WomanLog, vagy a FloPeriod Tracker közül.

2.Tedd magasabbra a lábad

Ha feltámasztod a lábad egy felcsavart pokróccal, akkor ez segít ellazítani az izmokat, és nem fognak úgy lüktetni az ereid sem.

3.Meleg pakolás

Ha erős görcsökkel küzdesz, tegyél egy kis meleg pakolást a hasadra, ettől ellazulnak az izmok, és enyhülni fog a fájdalom is. Borogathatod melegvizes ronggyal, de ha egy zokniba sót teszel, és felmelegíted a mikróban, az is nagyon jó megoldás lehet.

4.Tisztasági betét a zokniba

Ha szégyellsz a táskáddal kivonulni az illemhelyiségre, akkor rejtsd a zoknidba, vagy a csizmádba a tisztasági betétet, tampont. Így biztos lehetsz benne, hogy a legváratlanabb helyzetekben is veled lesz.

5. Fekete csoki

A 70%-os fekete csoki segítségedre lehet abban, hogy visszanyerd az elveszett tápanyagokat, és sokkal jobban fogod érezni magad.

6.Víz

A menstruáció ideje alatt igyál több vizet, hiszen ez kimossa a méreganyagot a szervezetedből, hidratál, és a fájdalmat is csökkenti.

7.E-vitamin

Egy oxfordi tanulmány alapján kimutatták, hogy azok a nők, akik E-vitamint szednek kevésbé szenvednek a menstruációs fájdalomtól, görcsöktől.

8.Levendula

Néhány csepp levendulaolaj csodálatosan ellazít, és a fájdalmat is csökkenti. Cseppents a párnádra este elalvás előtt, és így az álmatlanságot is meg tudod előzni.

9.Kávémentes napok

A koffein megemeli az ösztrogénszintet, és felerősíti a menstruációs panaszokat. Inkább igyál teát a menstruáció ideje alatt.

10. Kényelmes alsónemű

Ezeken a napokon nagyon meg tudja könnyíteni az életed egy kényelmes alsónemű. Nem muszáj szexi, és szép legyen, inkább a praktikusság legyen az elsődleges cél.

Add Comment