Ezért fontosabb a feleségem , mint a gyerekem

Mike Berry író, aki 8 gyerek édesapja, blogjában mesél arról, hogy gyerekeit eszméletlenül szereti, de mégis miért a felesége a legfontosabb személy az életében.

Mike szerint ez a dolog minden családban így kellene legyen! A bejegyzést legalább annyian támadták, mint ahányan egyetértettek vele!

Mike és felesége Kristin 17 éve élnek boldog házasságban, és 8 örökbefogadott gyereket nevelnek. Életük kiegyensúlyozott, boldogok, és a gyerekekkel együtt igazi nagycsaládként élnek. Példát mutatnak másoknak, és szakmai tanáccsal látják el a hozzájuk fordulókat, hogy hogyan tudnának ők is hozzájuk hasonló kiegyensúlyozott életet élni.

“Fél kilenckor szólok először a két kamasz lányomnak, hogy közeledik az ideje a lefekvésnek, majd 9-kor azt mondom, hogy menjenek be a szobájukba. Nem értik, hogy miért kell ilyen korán lefeküdniük, de elmagyaráztam nekik, hogy az édesanyjukkal egész nap nem látjuk egymást, ilyenkor pedig nekünk is szükségünk van arra, hogy csak ketten legyünk. Nem kell lefeküdjenek, csak menjenek be a szobájukba, és foglalják le magukat” – fogalmazta meg Mike.

“15 éve ez a szabály nálunk. A feleségem és én sok időt töltünk a gyerekkel, de soha nem vagyunk egy nap 24 órát csak velük. Szeretjük a gyerekeket, és óriási szerepet játszanak az életünkben, de az is fontos, hogy ketten elegendő időt töltsünk el. Mindig figyeltünk arra, hogy a házasságunk elég erős legyen, ne laposodjon el. A gyerekeken kívül vagyunk “mi” is” – mondja a családfő.

4 legfontosabb ok, hogy miért kell jól működjön a házasság! A férfi és nő szövetsége egy életen át ki kell tartson! Íme, Mike tanácsai!

1. A jól működő párkapcsolat az otthon alapköve

Nem a gyerekek a család alapkövei, fontos részei ugyan, de nem ők tartják össze a dolgokat. A család legfontosabb része a férj és a feleség, ti viseltek minden felelősséget közösen, a gyerekek pedig azon a példán fognak nevelkedni, amit mutattok nekik.

2. Előttük “mi” voltunk

A gyerekek előtt ketten voltunk, együtt csináltunk minden őrültséget, együtt nevettünk, de ott voltunk egymásnak a bajban is. Aztán bővült a család a csodálatos gyerekekkel, akik borzasztóan fontosak, el sem tudnám nélkülük képzelni az életet. De a házasság egy szent dolog, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy örökre megmaradjon.

3. Utánuk is “mi” leszünk

Ha a gyerekek kiröppennek a házból, akkor magunkra maradunk, és nagyon fontos, hogy ezekben az időkben is érezzük az erős köteléket. Szeretném, ha a feleségemmel ugyanolyan erős és intim maradna a kapcsolatunk, mint amilyen volt az elején. Ahhoz, hogy majd akkor jó legyen, most kell dolgozni a kapcsolaton. Mindenki másnál fontosabbak kell legyünk egymás számára!

4. Példát kell mutatnunk!

A gyerekeink figyelnek és tőlünk tanulnak. Ugyanolyan életet fognak élni, mint amilyet mi élünk, éppen ezért éljünk úgy, amilyen életet szeretnénk ajándékozni nekik. Sokszor mondom is, mi felnőtteket nevelünk, nem gyerekeket. Azt szeretnénk, ha gyermekeink elég éretten állnának hozzá az összes életfeladathoz. Azt akarom, hogy a házasságunk példaértékű legyen számukra!

A feleségem mindig a gyerekek előtt áll, nagyon közel vannak egymás után a sorban, de mégis a gyerekeim a feleségem után következnek. Ha a gyerekek azt látják, hogy a szüleik szeretik egymást, akkor biztosak lesznek benne, hogy őket is szeretik. A legfontosabb, hogy magabiztos és a világban bízni tudó gyerekeket neveljetek!

Add Comment