Modern valóság: így nézhetnek majd ki a fesztiválok és a koncertek jövőre

A koronavírus jött, látott, és teljesen elvette tőlünk az idei fesztivál- illetve koncertszezont. Amíg azonban hazánkban minden nagyobb koncert és fesztivál törölve lett, Nagy-Britanniában például azzal kísérleteztek, hogyan lehet COVID-biztos módon koncertet tartani egy pandémia közepén. A világjárványra való tekintettel létrehozott speciális nézőtér elsőre talán furcsának tűnik, de van benne fantázia, és nem árt megbarátkozni vele, ha ugyanis nem történik valami csoda, akkor elképzelhető, hogy még jövőre is csak maximum így rendezhetnek majd koncerteket és fesztiválokat a szervezők.

Az emberek talán a fesztiválokat és a szórakozást hiányolták leginkább idény nyáron, és felfigyelt erre a Virgin Money Unity Arena nevű koncertszervező cég is, akik a fiatalok igényeinek kielégítése végett egy vírusbiztos koncerthelyszínt hoztak létre Newcastle-től nem messze.

A színpad tekintetében semmi újdonság nincs, a nézőtéren azonban annál inkább: a 45 000 m²-es területen az emberek kordonokkal elkülönített kis tánctereken szórakozhatnak a közvetlen hozzátartozóikkal és barátaikkal.

Bár első ránézésre nagyon meglepő látványt nyújt a helyszín, a látogatók meglepő módon nagyon élvezték: nincs tömeg, nincsenek sorok a büféknél, és nem kell azért órákkal előbb érkezni, hogy biztos jó helyük legyen a koncerten. Az elkülönített kis kuckók között 2 méter távolság van minden irányban, egy ilyen kis mini-tánctéren pedig egyszerre maximum 5 ember tartózkodhat.

A Newcastle mellett található koncerthelyszínen összesen 500 ilyen kis kuckó található, vagyis összesen maximum 2500 ember elvezheti a koncertet egy időben.

Az elkerített tánctereken túl speciális szabályok is életbe léptek: ha nem muszáj, ne menj vécére a koncert alatt, nem foglalhatsz el másik helyet, csak ahová a jegyed szól, nem léphetsz kapcsolatba a szomszédaiddal, stb. A mini-táncterekre asztalokat és székeket is kihelyeztek a koncertszervezők, vagyis a bárokban vagy büfében vásárolt ételeket és italokat is szigorúan itt, a helyükön kell elfogyasztaniuk a látogatóknak.

Augusztus 11-én tartották az első ilyen koncertet, ahol Sam Fender volt a főfellépő. A brit fiatalok közül sokan még azok is jegyet vettek a koncertre, akik nem ismerik a zenészt, mivel 6 hónapnyi szórakozásmentes idő után már ez is jobb volt nekik, mint a semmi.

Add Comment