15 meghökkentően okos hollywoodi sztár, akik nagyon könnyen diplomázhatnának akár a Harvardon is

Shakira első versét 4 éves korában írta, Einstein azonban 4 éves koráig nem tanult meg beszélni. Még egy 130 feletti IQ-tesztből sem derül ki, mennyire lesz sikeres az ember, ez csak a lakosság 2.5% -ánál van így. Közöttük van néhány olyan neves művész, aki nem tudományos sikert ért el,

1. Shakira

Első versét 4 éves korában írta, első albumát pedig 13 éves korában rögzítette. 140 IQ-val, ahelyett, hogy főiskolára menne,. 5 nyelven tud beszélni.

2. Cindy Crawford

Mindig jó diák volt, és még a középiskolát is el végezte. Szerette a tudományt, ezért ösztöndíjat kapott a vegyipar tanulmányozására. Egy szép napon azonban egy fényképezőgép megpillantotta őt, és a világ elveszített egy remek mérnököt, de nyert egy szupermodellt.

3. Matt Damon

A jelentések szerint Matt Damon IQ-ja elérte a 160-at.. Még ha soha nem is végzett diplomával, később Akadémia díjat nyer a Legjobb eredeti forgatókönyvért a tesó lelki társával, Ben Affleck-el.

4. Natalie Portman

Pszichológia diplomát szerzett a Harvard Egyetemen, ahol elõadta az elülső lebeny aktiválása az objektum-permanencia címû tanulmányát. Beszél 5 nyelven, és az IQ-ját becslések szerint 140 lehet.

5. Chris Martin

Tanulmányait a University College Londonban végezte, ahol az ókori világtan tanulmányainak főiskolai tanulmányait végezte, és első osztályú kitüntetésekkel ajándékozták meg a görög és latin nyelvtudása miatt. Martin a főiskolán találkozott a jövőbeli Coldplay együttesével, tehát mondhatjuk, hogy az intelligencia és a tanulási képessége lehetővé tették számunkra, hogy ma hallgassuk meg dalaikat.

6. Quentin Tarantino

14 éves korában írta egyik legkorábbi művét, és már a következő forgatókönyvén gondolkodott. Soha nem járt egyetemre, de nem volt rá szüksége. 160 IQ-pontszáma valószínűleg segített neki 2 Oscar-díjat nyerni.

7. Jodie Foster

A televízióban kezdett megjelenni, amikor 3 éves volt, és csak 12 éves volt, amikor szerepet kapott a Taxi Driver-ban. 18 évesen úgy döntött, hogy szünetet tart csillagszínészi karrierjében, és nappali tagozatos hallgatóvá válik a Yale-ban, ahol magna cum laude diplomát szerzett. Hollywood ettől függetlenül várta.

8. Eva Longoria

Már nagyon fiatalon meg akarta keresni a saját pénzét, mert legnagyobb vágya az volt, hogy segítsen a speciális igényű nővérének a gondozásában. A középiskola alatt keményen tanult, miközben Wendy éttermében dolgozott, fejvadászként keményen dolgozott, amíg a tehetségére nem vadásztak.

9. David Duchovny

Kifogástalan tudományi karriert folytatott, és miután befejezte a Yale-i angol irodalom diplomáját, doktori fokozatot kezdett.

10. Geena Davis

Az Akadémia díjat nyert színésznő a Bostoni Egyetemen diplomázott, tudja, hogyan kell zongorázni és fuvolázni, és folyékonyan beszél svédül. 140 IQ-ponttal rendelkezik, és nyilvános tagja a Mensa Szervezetnek, egy VIP klubnak, amelyhez a lakosságnak csak 2% -a tartozik – csak azok, akiknek az IQ-ja nagyobb, mint 135.

11. Sharon Stone

Intelligenciája nem maradt észrevétlen a tanárai részéről, ezért csak 5 éves korában került a második osztályba. Sőt, még csak 15 éves volt, amikor ösztöndíjjal felvették az egyetemre. IQ-értéke 154, ami a világ népességének 0,1% -át teszi ki.

12. Steve Martin

A főiskola nem mindig jó hely a zsenik számára. Filozófiát kezdett tanulni, de a tanár élet nem olyan volt amire számított. Az a tény, hogy nem fejezte be tanulmányait, nem akadályozta meg abban, hogy belépjen a Mensa Szervezetbe, az intelligens emberek klubjához, amelynek átlag feletti IQ-ja van.

13. Rashida Jones

Elmondta, hogy „egyenesen mókásként” nőtt fel, és „volt egy számítógépe hajlékonylemezekkel és egy betárcsázós modemmel. Jones már kicsi korától kezdve zenei képességekkel rendelkezett, és zongorázni tud. A Harvard Egyetemen vallást és filozófiát tanult, majd 21 éves korában végzett.

14. Rowan Atkinson

IQ-ja a jelentések szerint 178. Éppen az ellenkezője az őt híressé tevő szereplővel, , ragyogó diák volt, aki az iskolában kiváló osztályzatokat kapott. Mielőtt karrierjét színészre változtatta volna, mérnöki tanulmányokat folytatott a Newcastle Egyetemen, az Oxfordi Egyetemen folytatta a tudományos fokozatot, és PhD fokozatot is indított.

Bonus: Albert Einstein

A siker nem jön hirtelen, még az olyan zsenik számára sem, mint Einstein, becslés szerint 160 IQ-val. Amikor végzett, 2 nehéz évet töltött tanárként. A fizika nem volt a legfontosabb az életében, és nagy szenvedélye volt a zene . Zongorázás és hegedülés segített a gondolkodásaban, számára pedig elképzelhetetlen volt a zene nélküli élet.