7 gyakorlat a pók és a visszerek csökkentésére:

Ha visszér problémáktól szenved, orvosa valószínűleg azt mondta, hogy rendszeresen edzen és táplálkozzon helyesen. Noha az edzés segít egészséges testsúlyban maradni, ami enyhítheti a duzzadt vénák okozta tüneteket, bizonyos típusú fizikai aktivitás lehet a legrosszabb ellenség. Például a súlyemelés akadályozza a vér áramlását a lábak és a szív között, okozva a vér összegyűlését és károsítva a vénákat.

Annak ellenére, hogy a visszerek okozta poblémákat nem lehet véglegesen gyógyítani orvosi kezelés nélkül, a rendszeres testmozgás megakadályozhatja ennek a zavaró állapotnak a progresszióját.

Az alábbi könnyű gyakorlatok segíthetnek a probléma megoldásában.

1.Biciklizés

A kerékpározás stimulálja a vádli izmait, és a vér megfelelő irányba áramlik

Ez akkor is elvégezhető, ha nincs kerékpárja, vagy esős nap van, ezt az egyszerű gyakorlatot saját otthonában kényelmesen elvégezheti.

Feküdjön a hátára, és emelje fel a lábát a levegőben, hogy 90 fokos szöget zárjon be. Lassan húzza ki a jobb lábát, miközben a bal láb hajlítva marad. Helyezze vissza a jobb lábát kiinduló helyzetbe, kapcsoljon és ismételje meg.

2. Láb emelés

Ez az egyszerű gyakorlat nem igényel speciális felszerelést. Rendszeresen végezve javíthatja a vénák vérkeringését.

Feküdjön laposan a hátán. Egyszerre emelje fel az egyik lábát. Tartsa a lábát néhány másodpercig a levegőben. Láb csere után ismételje meg.

3. Kitörés

Ez a gyakolat, a lábizmakat edzi, ami megnöveli a szív véráramát. Ennek eredményeként a szív keményebben működik, és elősegíti az erek jó állapotának megőrzését.

Álljon egyenesen úgy, hogy karját az oldalán tartsa. Tegyen egy nagy lépést előre a bal lábbal. Kezdje hajlítani a bal térdét, miközben a hátát egyenesen tartja, a szeme előre néz, és a kar az oldalon van.
Hajlítsa meg a bal térdét, amíg el nem éri a 90 fokos szöget. Tartsa ezt a pózot 10 másodpercig, majd térjen vissza álló helyzetbe.

4. Sarok emelés

Ez a gyakorlat növeli a vádli izmainak erejét és javítja a test vérkeringést. A gyakorlat nem igényel sok erőfeszítést, és olyan emberek is végrehajthatják azokat, akik hosszú ideje nem edzettek. Álljon fel egyenesen, párhuzamos lábbal. Lassan emelje fel a lábujjait, nyújtva a vádli izmait. Engedje le a lábujjait a padlóra, és emelje fel a sarkát, annyiszor ismételve, ahányszor jól érzi magát.

5. Ringató

A ringatás hasonló a sarokemeléshez. Egy további lépéssel ez a gyakorlat az egyensúlyát is elősegítheti. Álljon egyenesen, emelje a sarkát, lábujjak a földön- majd sarok le és labujjak fel . Folytassa a gyakorlatot hinta szerűen.

6. A lábujj meghajlítása

A lábujjhajlítás könnyű gyakorlat, amelyet akkor végezhet el, amikor szünetet tart munka közben, utazik, vagy akár filmnézés közben. Otthon feküdjön le a szőnyegen vagy a földön kinyújtott lábakkal maga előtt. Nyújtsa ki a lábujjait előre, amennyire csak tudja, majd hátra. Ismételje meg ezt ütemesen, lábanként 20-szor.

7. Felemelt lábak

Ha visszérgyulladásban szenved, az orvosok azt javasolják, ha lehetséges, emelje fel a lábát a szív szintjén vagy a felett. Segít enyhíteni a duzzadt vagy fájó lábakat és javítja a vér áramlását a test többi részén. Feküdjön a hátán a földön vagy az ágyon. Emelje fel a lábát egyenesen a levegőbe, vagy támassza meg a falnak. Tartsa ezt a helyzetet néhány percig, majd engedje le a lábát a földre.

Bónusz: Mossa meg a lábát hideg vízzel

A hideg zuhany javítja a vérkeringést, és kevésbé valószínű, hogy a vér összegyűljön az ereiben. A napi hideg zuhany segíthet csökkenteni a varikózis kialakulását, mivel a vér összegyűjtése miatt az erek kidomborodnak és láthatóvá válnak a bőr alatt. A fokozott véráramlás az általános szív- és érrendszeri egészségnek is kedvez.

Kipróbálta már ezeket a gyakorlatokat? Ismer egyéb olyan edzéseket, amelyek segítenek a varikózis elleni küzdelemben?

Add Comment