Alig pár perce jelentette be GULYÁS GERGELY! MINDEN EDDIGINÉL SZIGORÚBB KORLÁTOZÁSOK MAGYARORSZÁGON! Ekkor zárhatják le a határokat újra a koronavírus miatt >>

Az operatív törzs folyamatosan figyeli a környező országokban az aktív esetek számát. Mivel az utóbbi időben sok területen egyre több az új koronavírus-fertőzött , Gulyás Gergely szerint meglehet, hogy fontolóra kell venni az esetleges szigorításokat.

Míg Magyarországon csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, a környező országokban sajnos növekedésnek indult. Gulyás Gergely elmondta, hazánkban a napokban kialakult új, kisebb gócpontok a külföldre való utazásoknak köszönhetőek.

„Nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb intézkedéseket kell hozni, éppen annak érdekében, hogy Magyarországon ezek a kedvező folyamatok – ami a fertőzöttek számának csökkenését jelenteti – ne forduljanak meg”

– mondta beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány sajtótájékoztatóján.Az operatív törzs összeül, amennyiben van erre vonatkozó javaslatuk, akkor a kormány a szükséges döntéseket a következő napokban meg fogja hozni.

Addig is nyitva vannak a határok, lehet külföldre utazni, Gulyás Gergely csupán annyit kér mindenkitől, hogy óvatosan tegyük ezt.-írja life.hu