Így tesz rendet egy ketrecharcos a káoszba fulladt amerikai utcákon

Tüntetéssorozat indult az Egyesült Államokban, miután egy rendőri túlkapás következtében elhunyt egy színes-bőrű férfi. George Floyd halála tömegeket vonzott az utcákra, a békés tüntetések azonban mára fosztogatásokba, zavargásokba, féktelen pusztításba torkollottak.

Sokakat érthetően felzaklat a dolog, sokaknak teszik fel a kérdést, hogy az áruházakból ellopott tévék, a meglovasított ékszerek és egyéb értéktárgyak milyen összefüggésben vannak a férfi halála miatt elindult tüntetésekkel. Közéjük tartozik Jon Jones is, akivel nem szívesen zörrennénk össze egy utcai csetepatéban.

Jon Jones az egyik legjobb ketrecharcos, érdemei mellett az eredményei beszélnek, ő pedig az a csávó, aki nem kér a tébolyból, ezért kimozdult az utcára, hogy valamit tegyen a magáéhoz hasonló nézeteket valló emberekért.

Össze is futott néhány, sállal eltakart arcú falfirkással, akik szerencséjükre felismerték a férfit, és nem gondolták úgy, hogy ez a mitugrász minek okoskodik, amikor ők egyébként is túlerőben vannak. Egy-két hangos szó, és a fiúk kezesbárányként adták át a festékdobozos motyót, tudták jól, ha az a láb elsül, ott nem kórházba mennek, hanem attól is tovább.