Videóra vették egy somogyi tanárnő és 15 éves diákja együttlétét

Tizenéves iskolás fiúval folytatott intim viszonyt egy 30 év feletti kadarkúti tanárnő  Az egyik együttlétükről felvétel készült, egy másik fiú készítette a videót a telefonjával – írja a sonline.hu.

A történet közszájon forog a somogyi kisvárosban. – Rengeteget hallottam róla, mindenki erről beszél – mondta Andrea, egy fiatalasszony, akit a település központjában állítottunk meg. – Nem gondoltam volna a tanárnőről, nem ilyennek ismertük. A nagyobbik és a kisebbik fiamat is tanította, de szerintem már nem dolgozik az iskolában, mert a kisebbik fiam azt mondta, hogy helyettesítő tanárt kaptak. Emberileg egyáltalán nem tudom megérteni a tanárnőt, bár azt hallottam, hogy nem volt könnyű élete, többször volt házas, megözvegyült.

Még egy idős úr is értesült az esetről. – Hallani ezt is, azt is, de én nem foglalkozom ezzel – sietett tovább azt utcán Gelencsér István. – Azt mondják, hogy összeszűrte a levet az egyik fiúval az iskolában. Meghalt a férje, sajnáltuk emiatt. A tanárnő Kadarkúton lakik, egy hete még láttam, de azt hiszem, hogy már nem dolgozik az iskolában.

Két fiú lézengett az iskola közelében, elmondták, mindketten ott tanulnak, s sokat hallottak a történetről, amelyet a nevük említése nélkül megosztottak velünk.

– Március óta tartott ez a viszony (az akkor általános iskolában tanító, a középiskolában óraadó – a szerk.) tanárnő és a 15 éves fiú között – mondták egyöntetűen. – A tanárnő egyedül élt, valahogy összejöttek. Egy házban készítette azt a bizonyos felvételt az együttlétükről a fiú barátja. Nem tudjuk, hogy került oda az a másik barát, közösen bulizhattak-e. A felvételt nem láttuk, állítólag lefoglalta a rendőrség. A tanárnő már nem tanít bennünket, nekünk azt mondták, hogy felmondott, de szerintünk eltávolították. A fiú viszont továbbra is oda jár az iskolába. Nem látszik rajta semmi, tanul velünk. Nem értjük, hogyan fajult idáig ez a helyzet.

Az iskola közlében egy ház mögött cigiztek más diákok, egy fiú és egy lány. Rögtön rávágták, ők is tudják, hogyan zajlott „az a sztori„, a részletekről azonban nem szeretnének beszélni. Ahogyan az iskola sem. Felhívtuk az általános iskola igazgatóját, hogy a történtekről kérdezzük, és arról, hogy ott dolgozik-e még a tanárnő, de a bemutatkozásunk után rögtön bontotta a vonalat. Kerestük a tanárnőt is, de nem találtuk otthon.

Megkerestük a rendőrséget, megkérdeztük, hogy történt-e más szexuális cselekmény is 14-16 éves fiúkkal. Valóban lefoglalt-e a rendőrség bizonyítékokat, képfelvételeket, és milyen jogcímen intézkedtek? Kérdéseinkre rövid választ küldött a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Bakó Zsuzsanna sajtóreferens azt felelte, hogy az említett ügyben a Kaposvári Rendőrkapitányság valóban folytat eljárást, azonban a többi kérdésre a nyomozás érdekeire tekintettel nem áll módjukban válaszolni.

Horváth László:

Én Kadarkúton jártam iskolába, 1985-ben ballagtam, de a mi időnkben ilyesmi nem történt, ez nem volt divat. Az a véleményem, hogy azt a tanárt, akiről bebizonyosodik, hogy ilyet tesz, minimum el kell bocsátani. Nekem három unokám van, nem szeretném, ha ilyesmit tanulnának az iskolában.

Nyerges Katalin:

Engem felháborítanak a hasonló történetek, mert elfogadhatatlan, hogy így viselkedjen egy tanár. Neki a gyerekek erkölcseire vigyáznia kellene, nem olyat tenni, amivel megrontja őket. Nekem öt gyermekem van, kiskorúak. Nem is tudom mit tennék, ha egy ilyen ügybe keverednének.

Megyeri Andrea:

Én nem tudok napirendre térni a történtek felett, és ezzel így vannak a településen sokan, ezért beszédtéma mindenütt ez az eset. A hasonló ügyekről azt tartom, hogy egy pedagógus nem viselkedhet így. Nem azért bízzuk rá a gyermekeinket, hogy ezt tegye. Egy tanárnak több esze kellene, hogy legyen ennél.

Fotó: Muzslay