10 gyönyörű színésznő, akik csúnyácska nőket játszó szerepük miatt lettek híresek

Minden hölgy, aki a színésznővé válásról álmodik, valószínűleg egy képernyőn ragyogó szépségként képzeli el magát. Azonban a színészi készségek ennél sokkal többről szólnak, és nem csak a hercegnő szerepekre korlátozódnak.

10 bájos színésznőt gyűjtöttünk össze, akik csúnyácska nőket játszó szerepük miatt lettek híresek. Csodáljuk szépségüket és átalakuló tehetségüket.

Agymenők

Mayim Bialik világszerte híressé vált, miután csatlakozott a hihetetlenül népszerű szituációs komédia, az Agymenők csapatához. Mára már pontosan összekapcsoljuk Sheldon Cooper csúnyácska, de intelligens és különleges barátnőjének szerepével.

Érdekesség, hogy a sorozatban Amy neurobiológusként dolgozik, és Mayim Bialik színésznő neurológus és Ph.D. minősítést szerzett idegtudományból.

The Duff

A film forgatókönyve meglehetősen elcsépelt: egy újabb iskolai történet azokról, akik népszerűek társaik körében és azokról, akiket fiatal korukban figyelmen kívül hagynak jelentéktelen megjelenésük miatt.

Mae Whitman valóban a népszerűtlen, de okos diáklány, Bianca szerepébe került, és ez a film széleskörű népszerűséget hozott a színésznőnek.

Trónok harca

A bátor női lovag, Brienne of Tarth szerepe lett az első komoly munka a brit színésznő, Gwendoline Christie számára. És bár a színésznő híres a magasságáról (191 cm), személyisége nagyon különbözik a karakterétől: a Gwendoline nőies és elegáns, és szereti a magas sarkú cipőket és élénk sminket.

Ahhoz, hogy erős és férfias karakterré alakuljon át, Gwendoline-nak le kellett vágnia hosszú haját, keményen kellett edzenie, és meg kellett tanulnia lovagolni és kardokkal harcolni.

Spinédzserek

Brittany Murphy színésznő 18 éves korában játszott ebben a filmben. Biztosan állíthatjuk, hogy a rút kiskacsa, Tai Frasier szerepe – a főszereplő, Alicia Silverstone barátja és osztálytársa – segített neki egy nagyszerű színész útjára lépni.

A fiúk nem sírnak

Első nagy szerepében Hilary Swank nemcsak egy csúnyácska karaktert játszott, hanem még sráccá is átalakult. Ebben az intoleranciáról szóló, valóságos eseményeken alapuló drámában Swank egy transzszexuális fickót játszott, akinek nincs helye ebben a világban.

A hajvágás, az egy hónap leszorított mellkas és kimerítő munka a hangjával nem a teljes lista, hogy miken kellett a színésznőnek keresztül mennie ahhoz, hogy elnyerje az első legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díját.

Ki ez a lány?

A 2006-ban megjelent ’Ki ez a lány?’ című amerikai TV-sorozat segített a Latin-amerikai színésznőnek, America Ferrera-nak, aki a főszerepet játszotta, hogy híressé vált.

A cselekmény szerint Betty Suarez, aki nevetségesen öltözött, és nem tűnik nagyon vonzónak, munkába áll egy divatújságnál. Így kezdődik a csúnya Betty története, a szerep, amelyért a színésznő megkapta a rangos Emmy-díjat.

Nanny McPhee – A varázsdada

Ebben a varázslatos filmben, amely nyughatatlan gyermekekről szól, akikkel csak egy varázsló tud megbirkózni, Emma Thompson nem csak a vezető színésznő volt, hanem forgatókönyvíró is.

Érdemes megjegyezni, hogy a színésznő figyelemre méltó munkát végzett a filmen: 9 év kellett ahhoz, hogy Emma megírja a forgatókönyvet.

Különös kívánság

Ez a vígjáték a Bűbájos boszorkák jövőbeli csillagával 1996-ban jelent meg, és valószínűleg Danielle Harris első nagy sikere volt. A film egy fantasztikus történetet mesél el arról, hogy két nővér hogyan cserél testet: a Harris által alakított diáklány, Hayley, megkapja népszerű testvére, Alexia, testét, és fordítva.

A színésznőnek kétszer kellett átalakulnia: először a szépségből egy valóban tipikus “szürke egérré”, majd egy magabiztos lánnyá.

Modern család

A Modern család szituációs komédia már 8 évadja derít minket jókedvre. Ez idő alatt Ariel Winter színésznő egy kislányból gyönyörű 19 éves hölggyé érett. Ezt mégsem vettük észre a képernyőn, mert Ariel karaktere a népszerűtlen mindenttudó Alex, akinek nincsenek barátai, és nem nevezhető vonzónak.

Mégis mennyi erőfeszítést kívánt a sorozat stylistjaitól, hogy elrejtsék az ilyen szépséget!

A tetovált lány

A David Fincher által rendezett ’A tetovált lány’ című film nagy népszerűséget és egy új hollywoodi sztár hírnevét hozta a színésznőnek, valamint egy Oscar-díjat.

A csinos színésznőnek, akit sok kollégája csendes, nyugodt embernek tekint, ragyogóan sikerült átalakulnia Lisbeth Salander antiszociális hackerré.


Add Comment