13 furcsa dolog, amiről sosem találnánk ki, hogy mire való

A szüleink/nagyszüleink dolgai között kotorászva olykor izgalmas érdekességre bukkanhatunk. Bár nem olyan régen használták őket, mégis előfordulhat, hogy ötletünk sincs, milyen célt szolgálhattak az adott furcsaságok.

Épp úgy, mint az alább összegyűjtött roppant furcsa dolgok esetében, melyek többségénél valószínűleg sosem jönnénk rá magunktól, hogy mire is használhatták őket annak idején.

1

 1. Régi svéd ivóvízkút, melyről ITT olvashatsz bővebben.

2

 1. Tűz esetén ezek a tűzálló fóliafüggönyök legördülnek, hogy megakadályozzák a tűz további terjedését.

3

Úgynevezett (kézzel készült) ,,koronaüvegek”, melyek egyszer régen egy gömb alakú formából lettek fokozatosan kilapítva. A pont pedig, ahol a gömb középpontja volt, tömörebb és vastagabb, mint az üveg többi része.


4

 1. Antik (sárgaréz) gyertyatrimmelő olló. ITT láthattok róla további képeket.

5

 1. Ez a különleges létra az ujjaknak készült és segíti az idegrendszer motoros működését. Az alábbi videóban azt is megnézheted, hogyan használják.

6

 1. Egy speciális „motor”, kerekesszékeseknek. Csak rácsatlakoztatják a kerekesszékre és már használhatják is.

7

 1. Ez a derékmagasságban elhelyezett csap nélküli mosdókagyló tulajdonképpen a részeg fiataloknak lett kitalálva. (hányáshoz) Számtalan német bárban találkozhatunk hasonlóval, a kapaszkodók segítségével pedig az emberek stabilan állhatnak, miközben „kiadják” magunkból, amit ki kell.

8

 1. Ezek a látszólag indokolatlanul elhelyezett „kapuk” a raftingolás egyik kellékei.

9

Bár első pillantásra talán úgy tűnhet, ez valójában nem egy hamutartó. Ez a furcsa eszköz igazából egy teáskanna, melybe fölülről beleöntve a teát, egyszerre 6 csészét tudunk megtölteni az oldalán található lyukak segítségével.

10

 1. Ez a speciális eszköz egy antik tojásmérő. Minél nehezebb volt a tojás, annál többet kértek érte az árusok.

11

 1. Egy múlt századbeli pite/torta-vágó eszköz, mely az adott számoknál történő felvágás esetén lehetővé teszi, hogy a számoknak megfelelő, egyenlő szeletekre vágjuk a süteményt.

12

 1. Úgynevezett „porrón”, vagyis tradicionális spanyol boroskancsó.

13

 1. Végezetül pedig egy viszonylag könnyen kitalálható, WC-papír tartóba épített rádió, ami roppant népszerű volt a 70-es években.

Forrás