Ekkor kezdődik az iskola,ekkor térnek vissza a diákok az iskolák padjaiba, ám úgy tűnik, számos pozitivuma van annak, hogy a tanintézmények áttértek a digitális oktatásra.

Az idei tanévben valószínűleg már nem térnek vissza a diákok az iskolák padjaiba, ám úgy tűnik, számos pozitivuma van annak, hogy a tanintézmények áttértek a digitális oktatásra.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége, ahol többek között az idei érettségit és az oktatás helyzetét elemezte.

Meglátása szerint gördülékenyen mentek az érettségi vizgsák, egyedül ott lehettek inkább problémák, ahol a járványhelyzet előtt nagyobb számban vállaltak emelt szintű érettségit az iskolák.

– Az új munkarendnek számtalan előnye van, hiszen például a gimnáziumokban a diákok fele, míg a szakképzésben résztvevő tanulóknak közel a 70 százaléka bejáró, ily módon most az utazásra fordított idő számukra más, értelmes módon eltölthető időként jelentkezik – vélekedett a szakember, aki szerint a diákok is kipihentebbek így.