A következő 3 dolgot el kell mondani minden szülőnek… a fiatal tanár üzenete körbejárta a világot!

Jonas Harryson, egy fiatal svéd tanító az évek során megfigyelt néhány dolgot a mai gyerekeknél, amivel nem igazán ért egyet, ezért három pontban megfogalmazta a problémát, ami szerinte a későbbiekben negatív hatással lesz a gyermekek jövőjére.

Az ő véleménye teljesen világos: a szülők elrontják a gyermeknevelést amelynek negatív következményei lesznek! Úgy tűnik, hogy az elméletévemások is egyetértenek, mivel több mint 17 ezren osztották meg az üzenetét.

A következő 3 dolgot el kell mondani minden szülőnek:

“Már majdnem 16 éve gyerekekkel dolgozom és néhány dolgot észrevettem, ami évről évre egyre
rosszabb.”

1. A gyerekekkel egyre nehezebb foglalkozni. Érdektelenül, unottan ülnek a padban. Szinte semmi sem érdekli őket. Ez nagyon veszélyes. Kérem a szülőket, hogy figyeljenek oda jobban a gyermeknevelésre és ne rontsák el a saját gyermeküket!

2. Sok szülővel találkoztam, aki azzal büszkélkedik, hogy gyereke már írni-olvasni tud, mielőtt elkezdte volna az első osztályt. Nos, sajnálom, hogy azt kell mondjam, de túl hamar tanították meg őket számolni és olvasni.
Inkább időt kellene szakítani a gyermekre és játszani vele, engedjék, hogy az iskolába tanulni
járjanak. Az lenne jó, ha a gyerek az iskolába tanulni járna, nem pedig játszani!

3. Sok gyerek azt akarja bebizonyítani, hogy ő már felnőtt. Sajnos azt kell mondanom, hogy a “felnőtté válás” előtt néhány egyszerű mondatot azért meg kellene tanítani nekik, mint például: köszönöm az ebédet, jó napot kívánok, köszönöm az ajándékot és így tobább…

Szóval a jövőben arra kellene törekednünk, hogy a gyerekek érdeklődési körét serkentsük, tanítsuk meg igazán játszani, hogy teljes életük lehessen, később boldogok legyenek, a köszönetüket is tudják kifejezni és tudjanak közösségben viselkedni. Amikor ezekkel a dolgokkal tisztában vannak akkor olvasni is megtaníthatják őket!