Megcsókolta a srác, 8 perc múlva belehalt! Ez volt a srác szájába előtte

A 20 éves Myriam Ducre-Lemay pillanatokkal azután, hogy megcsókolta barátját, fulladni kezdett. A lányhoz mentőt hívtak, de a tragédiát akkor már nem lehetett megelőzni.

A fiatal pár együtt bulizott Montrealban, majd a fiú lakására mentek aludni. A srác a konyhában csinált magának egy mogyoróvajas szendvicset, megette, majd befeküdt a barátnője mellé és jóéjtcsókot váltottak.

A lány pillanatokon belül rosszul lett, fulladozni kezdett, s megkérdezte a fiútól, hogy evett-e mogyorót? Mikor a rémült fiú igennel felelet, a lány már csak annyit tudott kinyögni, hogy mentőt kell hívni.

A kocsi nyolc percen belül meg is érkezett, de a lány szíve a kórházba menet megállt. Az orvosoknak sikerült újraéleszteniük, de az oxigénhiánytól Myriam agya olyan súlyosan károsodott, hogy még azon az estén meghalt.

Az eset 2012-ben történt, a halál okát hivatalosan megállapító dokumentumot a család 2014-ben kapta meg, és az ügy azért került csak most nyilvánosságra, mert a lány édesanyja, Micheline Ducre néhány hete figyelemfelhívó kampányba kezdett.

Myriam sosem mondta a barátjának, hogy súlyosan allergiás a mogyoróra és nem hordta magánál az adrenalin adagoló injekciós tollát sem. Micheline most arra szeretné felhívni a tragikus történettel a lányához hasonló fiatalok figyelmét, hogy vegyék komolyan az allergiájukat.

Dr. Christine McCusker, a montreali gyermekkórház allergológiai és immunológiai részlegének vezetője a CTV Montrealnak azt nyilatkozta, hogy az allergének nyomai az étkezés utáni négy órában még fellelhetőek a nyálban.

„Ezért kell mindenhová magaddal vinned az adrenalin tolladat, még akkor is, ha nem akarod, és akkor is, ha ez nem menő” – mondja az orvos, aki arra kéri a fiatalokat, hogy mindenképpen tájékoztassák a barátaikat az ételallergiájukról és mutassák meg, hol tartja a gyógyszerét, hogy szükség esetén beadhassák neki.

Forrás