Úgy néznek ki, mint egy boldog család. De a történet mögöttük olyan szörnyű, mint amilyen csodálatos a vége.

Laura és Rico Ruffino boldog családi életet éltek a két lányukkal. Ugyanez a helyzet volt a barátjuknál, Elizabeth Diamondnál, aki egy egyedülálló négygyermekes anya és motivációs tréner, aki könyvírásból él. Laura és Elizabeth öt évesen találkoztak és barátok maradtak azóta.

Mindkét nőnek csodálatos élete volt. De 2014 nyarán, Elizabeth-et elhagyta a szerencse.

A 40 éves, 4 gyermekes anya szörnyű diagnózist kapott: kiderült agydaganata van, és már nagyon előrehaladott állapotban van. Elizabeth bátran harcolt a rák ellen, de el kellett gondolkozni, hogy mi lesz a családjával, amikor ő már nem lesz. Vajon jó életük lesz? A lányai, Lily, Ella, Samona és Tara együtt fognak maradni? Vajon továbbra is egy család maradnak?

Amikor Elizabeth úgy érezte, közel a vég, elmondta a gyerekkori barátnőjének, hogy mennyire félti a gyerekeit. Aztán élete legfontosabb kérésével fordult hozzá: “Ha valami történik velem, azt akarom, hogy fogadd örökbe a lányaimat.” És megkönnyebbülésére, az életre szóló barátja nem habozott egy pillanatig sem, és csak annyit mondott “Oké”.

Az biztos, hogy a legtöbb ember hajlandó ígéretet tenni egy haldokló utolsó kívánságára, azonban kevesen vannak, akik valóban be is tartják az ígéretet. De amikor Elizabeth elhunyt áprilisban, Laura bebizonyította, hogy milyen jó barátja volt.


Laura és Rico Ruffino tárt karokkal fogadta Elizabeth gyermekeit. Ez egy hatalmas felelősség volt, mert a négytagú család hirtelen nyolctagúvá vált, de a Ruffino család mindent megtett, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az újonnan örökbefogadott lányai boldogok, amennyire csak lehetséges. Együtt segítettek nekik legyőzni a fájdalmat és folytatni az életüket.


Az érzelmi támogatás, amit Elizabeth gyermekei kaptak a Ruffino családtól, átsegítette őket egy nagyon kemény időszakon. De a négy új családtag nagy pénzügyi terhet rótt a családra. Ezért Riconak volt egy ötlete. Megírta a családjuk egyedi történetét az interneten, és kért adományokat, hogy segítsenek nekik fizetni az élelmiszert, ruhákat, és hogy tudjanak további két hálószobát építeni a házba.


Eddig mintegy 97.000 dollárt gyűjtöttek össze, és a pénzügyi probléma megoldódott. Most már arra tudnak koncentrálni, hogy segítsenek az új lányaiknak, hogy érzelmileg meggyógyuljanak és teljes és boldog életet élhessenek. A Ruffino testvérek már egy szobába beköltöztek, hogy helyet adjanak a fogadott testvéreiknek. Elizabeth lányai gyorsan alkalmazkodtak az új otthonban.

Nem minden nap lehet hallani egy ilyen segítőkész és önzetlen családról. És a Ruffino család jutalma az adoptált gyermekeinek mosolygó arca.


Ez egy nagyon megindító történet, egy kicsit szomorú, de nagyon boldog vége, amely megmutatja, hogy milyen az igaz barátság.