Ezzel a trükkel 60 másodperc alatt úgy fogsz aludni mint a bunda!

Legalább egyszer az életben mindenkivel előfordult már ez a kellemetlen tapasztlat: egy fárasztó nap után lefeküdtél az ágyba és nem akartál semmi másra gondolni, csak aludni szerettél volna.

Azonban a fáradság ellenére sehogysem tudtál elaludni, csak forgolódtál az ágyban. Kipróbáltad a nagyi titkos altató receptjét a meleg tejet mézzel, vagy lehet, hogy az összes bárányt is megszámoltad már kétszer is azonban egyik módszer sem működött.

Létezik azonban egy úgynevezett 4-7-8 légzéstechnika amivel gyorsan el lehet aludni. A gyakorlatot rendszeresen el kell végezni minden lefekvés előtt, reggel ébredéskor, hogy a testünk hozzászokjon. Ez a gyakorlat szintén segít a stressz és pánikroham leküzdésében és a magas vérnyomás ellen is hatékony.

1. Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, miközben „húúúú” hangot adsz ki.
Csukd be a szádat, és csendben lélegezz be az orrodon, miközben négyig számolsz magadban.

2. Tartsd benne a lélegzeted, míg hétig számolsz magadban.

3. Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, újra „húúúú” hangot adva ki, miközben magadban nyolcig számolsz.
Lélegezz be újra az orrodon keresztül, és ismételd meg a 4-7-8 kört háromszor.

Ezzel a módszerrel tényleg elalszol 60 másodperc alatt!
A 4-7-8 számolásban nem az időtartam a lényeg, hanem az, hogy a kilégzés mindig kétszer annyi ideig tartson, mint a belégzés. Ha te gyorsabban számolsz, mint mondjuk én, akkor neked maximum nem 20 másodperc, hanem 10 is elég lesz az az elalváshoz.

Arra kell figyelni, hogy mindig csendesen szívd be a levegőt az orrodon keresztül, és kilégzéskor hangot adj ki magadból. Végtelenül egyszerű és bárhol elvégezhető technika. Bár nem ajánljuk, hogy a munkahelyeden gyakorolj, nehogy ráborulj még a végén észrevétlenül az asztalra.

Dr. Weil szerint ez nem csupán alvászavarokra jó technika, hanem mivel az egész paraszimpatikus idegrendszert megnyugtatja és ellazítja a testet, ezért erősen ajánlott szorongás, stressz esetén is, és egyáltalán bármikor, amikor épp káosz van a fejünkben.

A doktor úr az alant látható videóban azt is javasolja, hogy napi kétszer gyakoroljuk a módszert, és hat hét alatt a mesterévé válunk, hogy pillanatok alatt el tudjunk aludni, meg tudjunk nyugodni és zenné tudjunk válni.