Ikreket szült ez az édesanya. Négyévesek voltak a picik, amikor valami megdöbbentőt vett észre!

Élte az életét, aztán egy pillanat alatt döbbent rá, mi történik.

A fiatal, kaliforniai anyuka teljes hétköznapi ember: szereti a gyerekeit, a férjét, és a mobiltelefonját! Egy nap gondolta, tesz egy kísérletet, hogy lássa, milyen hatással van a technika négy éves fiaira.

“Ma kipróbáltam valamit a kisfiaimon. Csendben ültem a sarokban, figyeltem, ahogy játszanak és azt számoltam, hányszor keresik közben a tekintetemet.

Néha csak azért néztek fel rám, hogy lássák, megbüntetem-e őket valamiért, vagy épp ellenkezőleg, tetszik-e nekem az a játék, amit kitaláltak. Striguláztam ezeket a pillanatásokat, 28 volt néhány perc alatt!

Ha közben a telefonomat néztem volna (ahogy általában), akkor ők 28 alkalommal kérdezhették volna maguktól, mi fontosabb náluk az interneten.

Huszonnyolcszor nem kapták volna meg a figyelmemet. Huszonnyolcszor kérdőjeleződött volna meg a szeretetem irántuk. Huszonnyolc alkalommal azt erősítettem volna bennük, hogy a való élet online történik – ott, ahol a virtuális valóságunk határoz meg minket és nem az, hogy valójában kik is vagyunk.

Ebben a világban a lájkok és a követők fontosabbak számunkra, mint az igazi barátok. Arra kérlek benneteket, hogy szakítsatok időt a gyerekeitekre! Szükségük van rátok és ha állandóan az interneten lógtok, nem tudhatjátok, hogy épp figyelnek-e téged és hogy milyen üzenetet küldesz ezzel nekik.”