A férfit, aki többször is földhöz vágta az 5 hetes csecsemőt, most utolérte a sorsa

Az igazságszolgáltatás utolérte Dalton Davist, aki végett vetett barátnője öt hetes kislánya életének. Beismerte, hogy több alkalommal ejtette el a csecsemőt a járda betonjára, aminek következtében olyan fejsérülést szenvedett a kicsi, hogy elhunyt.

Ezután visszavitte a kis Lillian Grace Lloyd élettelen testét a kiságyba, ahol az anya Courtney Lloyd felfedezte őt.

A bírósági dokumentumok szerint Davis és Courtney órákon át veszekedtek a kislány halálát megelőzően. Mikor Courtney úgy döntött, hogy otthagyja Davist, a férfi egy kegyetlen tervet eszelt ki.

Davis beismerő vallomásában elmondta, hogy kivette a békésen alvó gyermeket a kiságyból, és a házuk elé vitte őt. Minden habozás nélkül a lábánál fogva a járdára ejtette 3 alkalommal a kis Lilliant.  Ezt követően óvatosan visszavitte a házba, és a bölcsőbe helyezte, ahol Courtney órákkal később rátalált. Azonnal hívta a mentőt, de a kórházban az orvosok már nem tudtak segíteni Lillianen. 2015 szeptember 29-én Lillian meghalt.

A eset súlyosságát figyelembe véve, és, hogy Davis még megbánást sem tanúsított, a bíróság 65 év fegyházban letöltendő büntetésre ítélte őt, óvadék lehetősége fel sem merült ez esetben. Legelőször 55 év múlva bocsájtható feltételes szabadságra.  A Star Press kifejtette, hogy milyen hátborzongató volt, mikor Davis a bűncselekménye napján szenvtelenül beszélte el a gyilkosságot.

“Még egy egyszerű bocsánatkérés sem hangzott el Davistől sem az anya, sem a család felé.”

Ami Courtneyt és a családot illeti, még a mai napig gyászolnak, a bírósági döntés csak nagyon kis mértékben enyhítette a fájdalmat Lillian elvesztése miatt.