DURVA! MOSTANTÓL CSAK így mehetünk nyaralnia BALATONHOZ, VELENCEI tóhoz, termálfürdőkbe, strandokra, kempingekbe, magyar szállodákba!

Míg alig több mint két hónapja még a turistarohamba belefulladó nagyvárosokról írtunk, mára az üres utcákról, elhagyatott világörökségi helyszínekről, és a szinte haldokló ágazatról szólnak a hírek.

De vajon mire számíthatnak a karanténba belefáradó magyarok, mehetnek-e, merjenek-e idén nyaralni? A szakemberek bíznak még a szezonban, ám az egyik legnagyobb hazai szállásfoglaló oldal szerint a valódi érdeklődés a tavalyi év legfeljebb 10-15 százaléka.

Egészen biztos, hogy csak szigorú szabályozások mellett nyithatnak újra a szállodák Magyarországon, és nem fognak teljes kapacitással működni, azaz nem úgy, és nem olyan körülmények között, mint ahogy azt megszokhattuk idáig.

Figyelniük kell majd a vendéglátó részlegeken az asztalok közti távolságokra, be kell tartaniuk az új, a korábbinál sokkal szigorúbb higiéniai előírásokat, a maszk viseletét például. Emellett a szakember szerint számítanunk kell arra is, hogy a kapacitás is korlátozottabb lesz, ahogy a szolgáltatások köre, igénybevétele is változhat. Persze egy ilyen helyzetben, amiben jelenleg, április utolsó napjaiban vagyunk, az a legnehezebb, hogy végeredményben minden hipotetikus. Egyelőre azt sem világos, hogy mekkora igény lesz szálláshelyekre idén nyáron.

-írja a Pénzcentrum.

Attól azért mindenkit óvnánk, hogy beleélje magát egy problémamentes álomnyaralásba, amely során eszébe sem jutnak a vírus, a járvány, vagy a karantén szavak, ettől függetlenül a turisztikai szakértők bizakodnak